• 47/52

    19 april 2013

    Vandaag ben ik met vriendin en collega fotograaf Anki naar Reframe geweest. Dat is een fotofestival in Eindhoven, dat zich richt op grensverleggende trends binnen de autonome fotografie (voor meer informatie, kijk op www.reframefestival.nl ) . Eerlijk gezegd zijn we niet verder gekomen dan het Temporary Art Centre (TAC), want daar hing al zo'n gaaf en inspirerend werk, dat we ons daar al een behoorlijke tijd vermaakt hebben. Niet alleen met kijken, maar ook met het op onze eigen manier in beeld brengen van hetgeen we te zien kregen. Dus pertinent géén registraties van de getoonde werken, maar die werken gebruikt om er een eigen beeld mee te creëren... xC.

    Lees meer >> | 1057 keer bekeken

  • 46/52

    8 april 2013

    Enkele weken geleden heb ik, samen met de derde klassen van het Sondervick College uit Veldhoven, een bliksembezoekje gebracht aan Parijs. 's Nachts om 4 uur het bed uit, wassen en aankleden, met de auto naar school, met de bus naar Parijs, van 10.45 tot 20.00 uur met de metro en de benenwagen door Parijs struinen, met de bus weer terug, de auto in en weer naar huis, even ons verhaaltje doen aan de thuisblijvers, om om 3 uur 's nachts doodop maar zeer voldaan het bed weer in te rollen.

    Samen met 6 leuke meiden (waaronder mijn eigen dochter) heb ik alle highlights van Parijs bezocht. Voor mij was het niet de eerste keer dat ik o.a. de Sacré Coeur, de Arc de Triomphe, het Louvre, de Notre Dame en de Eiffeltoren heb gezien. Voor enkele van de meiden wel en hun enthousiasme werkte aanstekelijk, waardoor ik ook volop heb genoten. Sowieso was het genieten geblazen, want Parijs is en blijft gewoon een fantastische stad weer ik heel graag kom!
    Waar ik wél voor het eerst ben geweest, was het achter de Notre Dame gelegen 'Mémorial de Déportation'. Een indrukwekkend oorlogsmonument, opgedragen aan alle in de tweede wereldoorlog uit Parijs gedeporteerde mensen. Heel bijzonder! Aangezien ik me de rest van de dag volledig aan de wensen van de dames heb aangepast, vond ik het wel op z'n plaats om nu even een paar minuutjes voor mijn (fotografische) wensen op te eisen en ben ik met m'n kleine, maar o zo handige Ixusje even aan het schieten geweest. Hieronder een kleine impressie... xC.
     

    Lees meer >> | 1009 keer bekeken

  • 45/52

    29 maart 2013

    Vorige week heb ik, zoals ik toen al aangaf het 50|50 project afgerond. 50 Dagen lang elke dag een foto met de 50mm lens. Uiteraard heb ik bij mij dagelijkse opdracht niet op maar één paard gewed, maar heb meerdere foto's geschoten. Soms waren dat variaties van de foto die ik uiteindelijk in de gallerie plaatste, maar soms ook zette ik iets heel anders voor de lens. De foto's waarover ik heel erg heb getwijfeld, maar die ik uiteindelijk om een of andere reden toch nét niet koos, heb ik hieronder verzameld in een collage. Enkele van deze foto's zullen binnenkort ook terug te zien zijn in een nieuw mapje hier op mijn site.
    Wel grappig, vond ik zelf in elk geval, om op te merken van welke kleur ik vooral hou ;-)...

    Van de foto's die ik wel aan mijn collegafotografen heb getoond, heb ik aan het eind van de rit een multimediapresentatie gemaakt. Deze kun je via deze link benaderen en bekijken: http://

    Lees meer >> | 1044 keer bekeken

  • 44/52

    22 maart 2013

    Het is weer voorbij… 50 Dagen lang heb ik in het kader van het 50|50-project via Facebook intensief contact gehad met een groep leuke, fanatieke, gezellige en bovenal creatieve fotografen. Elke dag moesten we een nieuwe foto maken met onze 50mm lens; niks meer en niks minder. Maar 50 dagen is best lang om elke keer opnieuw weer iets nieuws te verzinnen en daar dan ook uitvoering aan te geven. En om elke dag ook weer bij alle anderen een min of meer zinnige reactie op hun foto van die dag te geven. En hoe leuk dat 50mm objectiefje ook is, op ’n zeker moment wil je toch ook wel weer eens wat anders. Iets meer zoom of juist iets meer groothoek. Of weer eens lekker pielen met de Lensbaby. Of gewoon een dagje helemaal niet fotograferen omdat je hoofd er niet naar staat, of omdat het te druk is of wat dan ook. Maar toch zijn we stug doorgegaan en hebben het volbracht!! En ondanks dat het af en toe best pittig was, heb ik oprecht genoten van de groep, het project, de gezelligheid en de inspiratie die ik door andermans foto’s kreeg en die ik zelf heb kunnen bieden. Ook ben ik erachter gekomen (voor zover ik dat dan nog niet wist) dat je van de meest maffe en gekke voorwerpen interessante foto’s kunt maken. En dat ik me niet zo druk moet maken, niet alles vantevoren uit moet denken, maar gewoon lekker op gevoel moet knippen. Mijn meest interessante, mooie en/

    Lees meer >> | 1005 keer bekeken

  • 43/52

    14 maart 2013

    Een dagje eerder dan 'normaal', maar omdat ik een nogal heftig weekend voor boeg heb (met allemaal leuke dingen hoor!!), krijgen jullie vandaag alvast een update te zien van het '50 dagen | 50 mm' project van de afgelopen week.
    Ik begon met het voornemen om deze etappe alleen maar zwart/

    Lees meer >> | 961 keer bekeken

  • 42/52

    10 maart 2013

    Ik ben inmiddels de nodige weken bezig met het '50 dagen | 50 mm' project en het wordt moeilijker en moeilijker om elke dag opnieuw weer iets te verzinnen om in beeld te brengen. Vooral omdat ik toch iets leuks van wil maken, maar er ook weer niet úren aan wil spenderen om wat te bedenken en te maken. Als dat überhaupt zou kunnen, want naast het maken van een dagelijkse foto wordt er ook nog van mij verwacht dat ik geregeld op m'n werk verschijn, ik thuis ook nog vanalles doe en bovendien ben ik ook geregeld met sportieve bezigheden aan de gang. Het worden dus steeds maffere en gekkere onderwerpen die ik zo ineens zie en waarvan ik dan denk "nou, dan doe ik daar maar wat mee". Gelukkig heeft de 50mm lens genoeg mogelijkheden om er dan toch nog een aardige foto uit te kunnen persen.

    Nog 'n kleine twee weken te gaan... xC.

    Lees meer >> | 949 keer bekeken

  • 41/52

    1 maart 2013

    De eerste helft van het '50 dagen | 50 mm' project zit erop en ik merk dat het steeds moeilijker wordt om én mezelf te blijven motiveren én elke dag opnieuw weer iets leuks te bedenken. De perfecte combi dus eigenlijk om gewoon gekke dingen te gaan proberen. En tot m'n eigen verrassing pakt dat vaak toch nog best leuk uit... xC.
     

    Lees meer >> | 827 keer bekeken

  • 40/52

    22 februari 2013

    Uiteraard loopt het ‘50|50’ project nog steeds en heb ik, ondanks dat ik de hele week ziek ben geweest, netjes elke dag een kiekje geschoten. En die plaatjes zou ik nu natuurlijk weer in een collage kunnen zetten en laten zien… maar dat doe ik deze rit niet, want hoewel de foto’s die ik hieronder laat zien allemaal met m’n 50mm lens gemaakt zijn (twee daarvan heb ik ook gebruikt in het kader van het project), wil ik deze keer de aandacht liever even op iets anders vestigen. Tussen de bedrijven door is er namelijk ook nog een expositie ingericht en van start gegaan. De fototentoonstelling van LEF om exact te zijn.

    LEF (wat staat voor Lotard Experimentele Fotogroep) is een select gezelschap van vijf (binnenkort zes) eigenzinnige fotografen uit Eindhoven, namelijk Charlotte van den Beemt, Laurence van Oudheusden, Niek Tijsse Klasen, Maarten Coolen en ik zei de gek. Eigenzinnig omdat we kiezen voor ‘anders’. Wij maken foto’s die niet per se zijn gemaakt om de kijker te behagen, maar die een persoonlijke visie tonen, die ruimte laten voor vragen en een innerlijk zelfportret representeren. Althans zo staat het verwoord in de diverse plaatselijke media en ik kan dit eigenlijk wel onderschrijven. Het leuke van die plaatselijke media is overigens niet alleen dat ze op een mooie en haast poëtische manier potentiële bezoekers voorbereiden op het feit dat ze bij onze expositie geen mooie plaatjes van exotische vakantiebestemmingen of oogstrelende modellen en dergelijke hoeven te verwachten, maar ook dat ze een van mijn foto’s hebben gebruikt om dit te onderstrepen ;-).

    Afijn, om een toch al niet zo heel lang verhaal nog iets minder lang te maken, afgelopen dinsdagmiddag zijn we met het hele clubje naar het CKE aan de Pastoor Petersstraat 180 in Eindhoven getogen en hebben daar al snotterend, hoestend en proestend (we bleken stuk voor stuk het landelijk rondwarende virus onder de leden te hebben) onze werken opgehangen. Op woensdag is vervolgens de expositie zonder verdere toeters en bellen van start gegaan. Dat wil zeggen: de deuren van het gebouw gingen ’s ochtends om 9 uur open en hoppa… de expositie was geopend. Tot 22 maart aanstaande zijn onze werken van maandag t/

    Lees meer >> | 1053 keer bekeken

  • 39/52

    17 februari 2013

    Net zoals vele anderen, heb ik op het moment een griepje onder de leden. Vandaar dat ik het verhaaltje even kort houd en de beelden voor zich laat spreken. Een collage van de foto's die ik afgelopen week in het kader van het '50 dagen | 50mm' project heb gemaakt. Want griep of geen griep, dát gaat natuurlijk gewoon door, al moet ik eerlijk bekennen, dat ik toch 2 dagen verstek heb moeten laten gaan. Maar het zijn toch 7 foto's, hoe kan dat dan? Omdat ik de foto's van gisteren en vandaag bij dit overzichtje opgenomen heb ;-)... xC.

    Lees meer >> | 999 keer bekeken

  • 38/52

    8 februari 2013

    Zo, de eerste week van het '50 dagen | 50mm' project zit er ruimschoots op, dus nog 'maar' 6 weken te gaan. En ik kan nu al zeggen: het valt niet mee! Elke dag weer bedenken wat je nu toch weer op de foto móet gaan zetten. Ja, soms voelt het als moeten en helaas heeft om die reden eentje uit de groep de handdoek al in de ring gegooid. Maar ik was niet van plan me daardoor te laten ontmoedigen. 'k Ga gewoon stug door en probeer me elke dag opnieuw weer te laten inspireren door iets dat ik per toeval tegen kom of waar expres tegenaan loop... xC.
     

    Lees meer >> | 1081 keer bekeken

  • Meer blogs >>