“…Van iets simpels en alledaags iets bijzonders maken. Intuïtief en op gevoel. Een tafereel voor mijn ogen zien ontstaan en wéten dat ik dat vast moet leggen, zonder dat ik op dat moment in woorden uit kan leggen waarom. Soms grafisch interessant en gericht op esthetiek, soms treffend en met meer diepgang. Maar altijd vanuit mijn hart...”

Woorden die de visie en werkwijze van fotografe Chantal Heusschen, geboren in 1972 en woonachtig in Eindhoven, uitdrukken. Al vanaf haar jonge jaren heeft zij een fascinatie voor 'plaatjes', maar het heeft nog tot 2005 geduurd voor ze zelf begon met het creëren ervan. In dat najaar heeft ze ontdekt dat werken met camera en beeldbewerkingssoftware voor haar een geweldige manier bleek te zijn om zich beeldend te uiten en haar creatieve ‘ei’ kwijt te kunnen.

Om gevoel en creativiteit met de noodzakelijke technische kennis te laten matchen, heeft ze op het gebied van zowel fotografie als beeldbewerking diverse cursussen gevolgd en is ze lid van Fotogroep LEF. Om haar competenties nog verder uit te breiden, heeft ze de vakopleiding aan de Fotovakschool in Boxtel gevolgd.

Chantal fotografeert graag in kleur, maar haar ware liefde gaat uit naar zwart/wit fotografie. Het weglaten van kleuren brengt het beeld terug naar de essentie en vaak straalt een zwart/wit afbeelding, naar haar idee, ook meer emotie, sfeer en diepgang uit. Ze maak in dat kader graag verhalende sfeerimpressies, waarbij ze een stemming, symboliek of gevoel probeert te vangen/creëren.

Maar naast deze monochrome sfeerimpressies maakt Chantal ook allerlei ander werk; soms fotografeert ze kleurrijke abstracten met organische vormen, de andere keer geniet ze er juist van om strakke architectuurplaten te maken. En alles wat daartussen zit. Dus ook portretten, landschappen en fantasierijke fotobewerkingen passeren geregeld de revue. Maar bij alle foto's geldt dat Chantal er haar eigen gevoel in verwerkt en meer probeert neer te zetten dan alleen een 'registratie'. Verder houdt ze wel van spelen met (on)scherpte, stevige contrasten, strakke composities en gedurfde kadreringen en dat kenmerkt dan ook haar fotografische stijl. 

Beelden zeggen meer dan woorden, dus bekijk de galerie en laat u raken...