Het is net vakantie geweest - al lijkt het buiten soms al herfst en voelt het al máánden geleden dat ik in Frankrijk zat - en dat heeft voor zowel het bloggen als het fotograferen de nodige consequenties gehad. Op bloggebied was er even een absolute radiostilte, maar m’n fotografieproductie is met de nodige honderden procenten gestegen. Tijdens onze mini ‘Tour de France’, waar we onder andere heerlijk hebben gerelaxt aan de Atlantische kust tussen La Rochelle en Fort Boyard (Charente-Maritime), fijne mensen hebben ontmoet en prachtige bergtochten hebben gelopen in de Hautes-Pyrénées en een erg indrukwekkend bezoek hebben gebracht aan Oradour-sur-Glane in de Limousin, ben ik met drie verschillende camera’s zo'n beetje non-stop aan het fotograferen geweest. Zo lijkt het in elk geval, aan alle volle sd-kaartjes te zien. Ik ben bang dat dit, zoals eigenlijk elk jaar het geval is, minstens tot aan de Kerst gaat duren voor ik de hele voorraad gescreend en nabewerkt heb.

Het komt in dat kader dan ook helemaal niet verkeerd uit dat het 50|50-project voor dit jaar afgerond is en dat er pas in het nieuwe jaar een nieuw project gaat starten. We gaan dan elke maand met een nieuw thema aan de slag, waarbij we wel elke week een foto in dienen te leveren. Over de onderwerpen en thema’s wordt nog onderhandeld. Tijdens het afgelopen project heb ik jullie al regelmatig mijn bijdragen laten zien; van een selectie van het geheel heb ik nu een aparte map in de gallery gemaakt. ( http://www.chantalheusschen.nl/kunstwerken/154183838_50w%7C50t.html )

Wat nog meer (bijna) afgerond is, is het ‘Breken met de werkelijkheid’ project waar ik aan mee deed. Weet je nog? Het Fotobondmentoraat onder leiding van Pieter van Leeuwen. Op 30 augustus hebben we de laatste bijeenkomst gehad waarbij de eindresultaten besproken zijn en iedereen een presentatiesuggestie voorgelegd kreeg. Wat een prachtig en divers werk was er door iedereen gemaakt. En wat een egostrelende golf aan complimenten kreeg ik te verwerken toen mijn papier-serie besproken werd. Wow!! Ik mag op een heel leuke manier de volledige serie laten zien (ruim 30 foto’s) en ben momenteel druk bezig om die presentatie in orde te krijgen; een behoorlijk arbeidsintensieve puzzel, kan ik je vertellen ;-). Op zaterdag 27 september a.s. wordt de expositie, die tot 12 december bij De Verdieping in Veldhoven te zien is, om 14 uur geopend. Ben je in de buurt – het is dan ook Cult & Tumult in Veldhoven, dus erg gezellig – kom dan vooral eens kijken!!
Voor meer informatie over adres en openingstijden kun je kijken op http://www.chantalheusschen.nl/exposities.html .

Dusss… er is en wordt de komende tijd vanalles aan fotoprojecten afgerond, maar gelukkig hoef ik me niet te vervelen. Want naast het verwerken van de foto’s van de vakantie, wil ik in dit najaar mijn website op gaan schonen en aan gaan vullen. Ook wil ik van de nodige series die ik gemaakt heb multimediapresentaties gaan maken. Verder heb ik een heleboel vage ideetjes die ik uit wil gaan werken en tot uitvoering wil gaan brengen.
En tot slot zit er in het vroege voorjaar weer een LEF-expositie aan te komen en daarvoor ga ik ook hard aan het werk. En van ál die dingen houd ik jullie uiteraard hier op m’n blog op de hoogte :-) !! xC.

 

 

 

 

 

 

 

Rob

18 september 2014

genoeg te doen lees ik al Chantal. Mooi toch. Zo lang het in een eigen tempo met hier een daar wat tijdsdruk is het niet verkeerd ;-) Je weet ... ik blijf je volgen. Ben bijvoorbeeld benieuwd naar jouw foto's van Oradour.


Diana Putters

19 september 2014

Leuk dat je het zo druk hebt met fotoprojecten. Zo blijf je wel bezig!


Reageer op dit bericht