In mijn vorige blogje meldde ik al dat er vanalles op fotogebied afgerond was, maar dat er ook weer nieuwe dingen aan zaten te komen. Zo was er een paar zaterdagen geleden bijvoorbeeld de opening van de expositie ‘Breken met de werkelijkheid’, waarbij mijn 70 bij 100 cm grote werk met daarop 33 papier-foto’s een prachtig prominent plekje heeft gekregen. Een gezellige en drukke bedoening was het, met een introductie- en dankwoordje van deze en gene. Voor het moment-supreme was er zelfs een heuse goochelaar ingeschakeld. Erg leuk geregeld allemaal! Omdat de opening plaatsvond tijdens het Cult&Tumult festival in Veldhoven, waar de expositieruimte gevestigd is, was er al flink wat aanloop. Ik begreep van een van de organisatoren dat er tijdens die eerste twee dagen al zo’n 1100 mensen de tentoonstelling zijn wezen bezoeken. En dat er bovendien zeer lovend over gesproken werd. Echt super en fantastisch natuurlijk dat ik deelgenoot van dit project heb mogen zijn! Overigens blijven de werken nog t/m 12 december 2014 te bewonderen in de Verdieping in Veldhoven, dus als je ze nog niet gezien hebt, heb je nog even de tijd om de expo alsnog te bezoeken!
Stukje bij beetje heb ik al wel wat van mijn ‘papier transformé’ foto’s (zo heb ik m’n serie genoemd) hier op mijn blog laten zien, maar de komende tijd zal ik ze ook in een mapje op m’n website plaatsen. Bovendien ben ik aan het werken aan een boekje, waarin ze ook alle 33 voorbij komen.

Verder heb ik een fotoproject, dat ik ooit gestart ben onder de naam ‘musica è’ (waarbij ik zelfportretten maakte die geïnspireerd waren door muziek), weer opgepakt. Wel heb ik het muziekaspect een beetje losgelaten en heb het project daarom ook omgedoopt tot ‘Introspection’. Want dat is eigenlijk wel zo’n beetje wat ik met die zelfportretten al deed en doe: ik ga op zoek naar mezelf en schuw daarbij m’n diepste innerlijke zielenroerselen niet. In dat kader ben ik vorige week heerlijk in m’n studiootje aan de slag gegaan.

En tot slot, maar dat heeft niet echt met fotografie te maken maar meer met een stukje grafisch ontwerpen (wat ik ook erg leuk vind om te doen), ben ik gevraagd om mee te werken aan het ontwerpen van prints voor op t-shirts. Meer details hierover volgen wel als er het allemaal wat concreter is, maar vooralsnog heb ik erg veel lol in het maken van opzetjes. En helemaal fijn is het natuurlijk dat ze in de smaak van de opdrachtgever lijken te vallen :-)… xC.

 

Pieter

15 oktober 2014

Super! Mooi ook te lezen dat je eer van je werk krijgt d.m.v. de bezoekers van de expositie! Ga zo door :-)


Rob

15 oktober 2014

Genoeg om handen gehad dus en nog volop bezig dus. Leuke dingen, mooie resultaten.


Diana

16 oktober 2014

Hey lekker ding... Klinkt goed allemaal. Fijn om te lezen. En je verteld het mij nog wel in echie he ;-) Ga zo door!!! Liefs je dinn. Xx


Reageer op dit bericht