• 50|50 Ritme en Vuur

    5 februari 2014

    Buiten is het nauwelijks te merken – de vogels fluiten, het heeft nog amper gevroren en ook sneeuw hebben we in elk geval in dit deel van het land nog niet gezien – maar de winter heeft bij mij echt z’n intrede gedaan. En dat is te merken aan de inspiratie die ik op het moment op o.a. fotografiegebied heb. Die is, in tegenstelling tot de temperatuur buiten, echt ver beneden het vriespunt.
    Maarja… het 50|50 project gaat gewoon door en dus moet er gekiekt worden. Zo stond in de afgelopen tijd onder meer het thema ‘ritme’ op het programma. In dat kader ben ik aan de slag gegaan met een voorwerp waar zowel ritme in het beeld zit, maar wat ook nog een diepere ‘ritme’-laag heeft. Het moet namelijk ook mijn biologische klok terug in z’n ritme brengen: een lichttherapielamp. Ik ben er nog niet zo lang mee bezig, dus of ie inderdaad werkt kan ik nog niet met zekerheid zeggen ;-).

    Verder had ik iets moeten doen met ijs, had er ook al overheerlijke bakjes Hertog ijs en Cornetto’s voor in huis gehaald (want buiten weinig ijs te vinden, dus dan het thema maar op een andere manier invullen)… maarja… die ehhhh… waren al min of meer, soort van ehhhh… op zeg maar… voor ik er fotografisch iets mee heb kunnen doen. Ga ik nog een keer inhalen. Het idee heb ik al. Nu nog tijd en gelegenheid vinden cq. maken om er een plaatje van te schieten.

    Lees meer >> | 1149 keer bekeken

  • 50|50 Spreekwoorden en gezegden

    12 januari 2014

    Deze week stond 50|50-wise in het teken van ‘spreekwoorden en gezegden’. Ik dacht er al even aan om ‘de hond in de pot vinden’ heel letterlijk in beeld te gaan brengen. Maar mijn hond is over het algemeen niet zo heel erg coöperatief als het op fotograferen aan komt, dus heb ik ‘m maar met rust gelaten en mijn heil bij ’n andere uitdrukking (en een ander model; m’n dochter in dit geval) gezocht...

    Lees meer >> | 2716 keer bekeken

  • 50|50 Nieuw

    9 januari 2014

    Laat ik dit blogje beginnen met jullie, mijn (trouwe) lezers, een fantastisch 2014 toe te wensen. Dat het maar een jaar vol goede gezondheid, inspiratie en fijne momenten mag worden!

    In de week rond de jaarwisseling stond het thema ‘nieuw’ op het programma bij het 50|50 project. Kun je in zo’n periode natuurlijk allerlei kanten mee op. Doordat wij onze pakjesavond dit jaar verschoven hadden naar oudejaarsavond, had ik bovendien allerlei nieuw dingetjes die ik bij wijze van model had kunnen gebruiken om de studio mee in te duiken. Maar toch heb ik het een heel andere, wat spontanere invulling gegeven.

    Ik wandel graag! En mijn man ook, dus dat komt mooi uit. Als het weer en overige omstandigheden het ook maar enigszins toelaten, trekken we er in het weekend de nodige uren op uit. Soms dicht bij huis, soms iets verder weg. Soms pijltjes en/

    Lees meer >> | 1043 keer bekeken

  • 50|50 Kerstmis

    24 december 2013

    Door omstandigheden is het even stil geweest hier op m'n blog en heb ik ook een paar thema's van het 50|50 project over moeten slaan (ga ik overigens op een later moment nog wel inhalen, dus don't worry!). Maar ik ben weer terug en ga weer vol aan de bak! Deze week met het, hoe toepasselijk, thema 'Kerstmis'. Van het resultaat, geschoten in mijn studiootje, heb ik maar meteen een digitaal kerstkaartje gemaakt. Dit is dus ook wat ik jullie allemaal toewens: fijne feestdagen en een fantastisch 2014 !!

    Lees meer >> | 1201 keer bekeken

  • 50|50 Roze

    8 december 2013

    Roze… Als er één kleur die ik best behoorlijk lelijk vind, is het roze wel. Ik vind het te zoet, te braaf. Het is zo’n nietszeggende tussenkleur. Rood vind ik wel mooi, paars en lila ook. Maar roze… Het staat me ook niet, vind ik zelf. Geel trouwens ook niet. Maar geel was niet het thema van afgelopen week. Roze wel. Tja, we moeten het er maar mee doen.

    Eerst al het idee opgevat om een bosje roze rozen te gaan kopen en daar iets mee te doen, maarja… ik was weer te laat. Een projectgenootje, dezelfde die me bij het motorthema ook al voor was, had aan het begin van de week al een roos in beeld gebracht. Weliswaar op een totaal andere manier dan ik dat van plan was, maar toch. Achteraf vond ik het ook weer niet zó heel erg, want dan had ik die roze rozen nog de nodige dagen in m’n huis moeten tolereren (meteen weggooien is ook zo zonde) en zoals inmiddels al best duidelijk is, heb ik niet zo heel veel (lees: niks) met die kleur ;-).
    Ook nog even gedacht om het over een heel andere boeg te gooien en iets met zangeres Pink of de band Pink Floyd te doen. Maarja… helaas heb ik niet de contacten om even een fotoshootje met een van hen te regelen en om nou gewoon een cd-hoesje te gaan fotograferen. Hmmm… Nee, een beetje meer uitdaging mag wel, dus dan toch maar iets anders bedenken.

    Er is hier in huize Heusschen ooit een tijdperk geweest dat er één kamer zo’n beetje volledig roze was; die van m’n dochter. Zij houdt nu vooral van zwart, nog meer zwart en dat dan gecombineerd met zwart (okay en af en toe een beetje wit ;-) ), maar aangezien ze niet zo van het opruimerige type is, vermoedde ik met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat ze vast nog wel wat rozigs op d’r kamer moest hebben liggen waar ik me fotografisch wel even mee uit zou moeten kunnen leven. En jawel hoor. Mezelf met de buit een avondje vermaakt in de studio met onderstaande resultaten als gevolg. En heel eerlijk gezegd – okay, ik zal het maar gewoon toegeven - vind ik het zelf, ondanks de kleur, niet eens zo heel erg lelijk geworden ;-)…

    Lees meer >> | 1041 keer bekeken

  • 50|50 Zwembad

    30 november 2013

    Zwembad… Vroeger als kind kwam ik er geregeld, heb er nog de nodige zwemdiploma’s gehaald (en ben er in dat proces achter gekomen dat water soms gigantisch hard kan zijn), heb vervolgens mijn kinderen begeleid naar hun zwemdiploma’s en ben zelfs nog geregeld min of meer vrijwillig mee geweest naar subtropische zwemparadijzen en dergelijke. Maar tegenwoordig kom ik er weinig meer. Ik heb er namelijk, ondanks dat ik een vis ben (van sterrenbeeld dus ;-) ), niet zo veel mee. Misschien dat het komt omdat het er altijd benauwend klef is als je net binnen komt en kippenvelkoud als je er weer uit gaat (voor wat betreft de ruimte dan; voor het water geldt dit precies andersom).  Of omdat ik per definitie niet veel met grote bakken water heb sinds ik op m’n twaalfde bijna verdronken ben in de Atlantische Oceaan. Of wellicht komt het omdat ik zelf vind dat ik niet echt een zwembadlichaam heb en m’n kleding liever aan laat, terwijl dat een tikkie lastig is als je wilt gaan zwemmen.
    Het enige moment dat ik wel van een plons in het frisse water kan genieten is als ik in de zomer van een stevige bergtocht terug op de camping arriveer. Dan is het heerlijk om je lichaam in één dip flink af te laten koelen. Maar daarna is het hup eruit, afdrogen en weer snel iets van stof om m’n lijf draperen in de vorm van een handdoek of, nog liever, kleding ;-).

    Afijn, je hebt het al door. Deze week was ‘zwembad’ het thema van het 50|50 project. Ik had me al vrij snel voorgenomen dat dit voor mij geen reden zou zijn om een tocht te maken naar een ‘echt’ zwembad. ‘k Heb best wel wat over voor ’n mooie foto, maar er zijn natuurlijk grenzen ;-). In plaats daarvan heb ik, met behulp van wat Playmobil spulletjes die we hier nog in behoorlijke hoeveelheden in huis hebben, een soort subtropisch zwembad gecreëerd. Daarin heb ik het MEE-badeendje, dat we tijdens het uitje met de projectgroep in het afgelopen voorjaar allemaal eentje hadden gekregen van Rob en dat bij dit thema ook geregeld zijn opwachting heeft mogen maken bij de diverse fotografen, in laten figureren. Fotooke maken, even postprocessen in Snapseed en voilá… weer een thema dat afgevinkt kan worden ;-)…

    Lees meer >> | 1204 keer bekeken

  • 50|50 Motoren

    24 november 2013

    Motoren… Leuke dingen! Heb vroeger een goeie vriend gehad met wie ik er geregeld tochtjes op heb gemaakt. Hij reed, ik zat achterop, hing mee in de bochten en genoot van het heerlijke en vrije gevoel dat je op zo’n ding hebt. Maar helaas… de vriendschap bekoelde, de motorritjes verdwenen en sindsdien heb ik helaas nooit meer het genoegen gehad door wie dan ook uitgenodigd te worden voor een ritje. Achja, nu vermaak ik me weer met andere dingen. Zoals met fotograferen… en deze week met het fotograferen van motoren, want dat was het thema van week 47.

    Als we dat onderwerp nou vorige week hadden moeten behandelen, was het niet zo lastig geweest. Ik heb toen een bezoekje gebracht aan de Oldtimerbeurs in Rosmalen en daar werden ook diverse hele gave oude motoren tentoongesteld. Dus voor de zekerheid daar toch maar een paar kiekjes van geschoten, voor het geval ik een back-up nodig zou hebben. Maar eigenlijk wilde ik het over een andere boeg gooien en bijvoorbeeld iets doen met melk. Want dat was volgens de reclameslogan van vroeger ‘de witte motor’. Maar helaas… een projectgenootje was me al voor met dat idee. Wat dan? De motorkap van de auto opengooien en daar dan maar iets mee doen? Neh... dat zou een uiterste noodmaatregel kunnen zijn, maar liever toch iets anders. En ineens viel het kwartje!! Manlief, die als hobby het maken van houten modelbouwboten heeft, had recentelijk een nieuw bouwpakket besteld. Deze keer geen boot… maar een motor. Een Moto Guzzi V850 California om precies te zijn, schaal 1 op 6. En laat dat pakket nou toevallig net deze week binnen zijn gekomen. Dusss… motor-foto-idee-probleempje opgelost!! Vandaag, na alle drukke bezigheden van de afgelopen week, even wat tijd genomen om er even mee aan de slag te gaan. Omdat bijna alle onderdelen nog netjes in zakjes zaten en ik er ook niet verantwoordelijk voor wil zijn dat er strakjes dingen ontbreken, heb ik alles gewoon intact gelaten en ben lekker weer op de enigszins abstracte toer gegaan. M’n 50mm lensje erbij, contrastrijk zwart/

    Lees meer >> | 1229 keer bekeken

  • 50|50 Snelheid

    17 november 2013

    Snelheid, het thema van deze week. Eentje waarmee je weer alle kanten uit kunt en wat eigenlijk al automatisch tevoorschijn komt zodra je met iets langere sluitertijden gaat werken. In eerste instantie wilde ik dan ook iets heel anders mee gaan doen dan het op die cliché manier aan te pakken. Vandaag zijn we naar de Oldtimerbeurs in het Autotron in Rosmalen geweest, dus ik had vantevoren bedacht dat ik daar foto´s zou gaan maken van de snelheidsmeters in de dashboards van de auto´s. Daar wilde ik dan een collage van gaan maken. Maar helaas… Te donker en geen statief bij me, te druk en soms te krapjes dus niet eens gelegenheid om met statief te gaan staan schieten (als dat überhaupt al zou mogen), te mooi om de sfeer met een flitser naar de knoppen te werken. Nouja, dan maar gewoon genieten van al het moois dat daar te zien was en wat kiekjes maken met m’n mobiel om daar dan een soort impressiecollage van te maken. Had niks te maken met het thema, maar was wel leuk om te doen ;-).

    Bleef ik zitten met de vraag wat dan te doen met die snelheidsfoto, waar ik intussen toch wel haast mee moest gaan maken aangezien de themaweek vandaag weer afloopt. Tja… dan toch maar iets met langere sluitertijden. Misschien inderdaad best cliché, maar wel gewoon heel leuk om mee te werken omdat je er heerlijke abstractachtige beelden van kunt krijgen. En laat ik daar nou dol op zijn! Zittend in de bijrijderstoel van de auto ben ik me dus maar lekker uit gaan leven, met het onderstaande beeld als een van de uiteindelijke resultaten (nadat er thuis nog wat postprocessing aan te pas is gekomen uiteraard ;-) ). ‘k Heb ‘m ook in het zwart/

    Lees meer >> | 952 keer bekeken

  • 50|50 Geschiedenis

    8 november 2013

    Geschiedenis… Nooit mijn favoriete vak op school geweest en eerlijk gezegd heb ik het daar dan ook onmiddellijk laten vallen toen dat mogelijk was. Maar onder invloed van man- en zoonlief, die er wel zeer geïnteresseerd in zijn, en dan vooral in de geschiedenis van de 20ste eeuw, sta ik er toch weer enigszins voor open. En eigenlijk met name voor de historie rond de tweede wereldoorlog. Mijn belangstelling gaat dan niet zozeer uit naar de aanval- en verdedigingstaktieken, oorlogsmaterieel en aanverwante toestanden, maar meer naar het menselijk leed wat toen geleden is. Op een of andere manier raakt dat me echt. Ik ben in het verleden al druk bezig geweest met diverse fotoseries die betrekking hadden op de oorlog: ‘Opdat wij nooit vergeten’ over Kamp Vught (http://

    Lees meer >> | 1133 keer bekeken

  • 50|50 Weer

    5 november 2013

     “Het weer kan omschreven worden als het geheel van de meteorologische elementen die op een bepaalde plaats of tijd merkbaar zijn. Het is dus een momentopname van weerbepalende factoren zoals luchtdruk, temperatuur, vochtigheid, wind wolken en neerslag.”
    Dit is wat de KNMI schrijft over de betekenis van weer. En of wij dat maar even in beeld zouden willen brengen voor het 50|50 project. Okay dan!!

    Nou wil het toeval dat dit thema nét aan de beurt was toen het land geteisterd werd door een stevige storm en lekker onstuimig herfstweer, dus dat gaf wel de nodige mogelijkheden. En daar ben ik het ook in gaan zoeken. Het detailshot van een samensmelting van de elementen regen, wind en zon haalde het uiteindelijk net niet. In plaats daarvan koos ik voor een lekker dreigend luchtje (tijdens die eerdergenoemde storm) waar het zonnetje heel eventjes probeerde doorheen te piepen…

    Lees meer >> | 1079 keer bekeken

  • Meer blogs >>